Бачийски: Който и да управляваше, щеше да загуби доверие

Има много въпросителни около договорите с фирми
19 апр 2022 12:35, Росен Стойчев
9
Бачийски: Който и да управляваше, щеше да загуби доверие
Снимка: БГНЕС

"В момента в България има възложени договори и работа за милиард и триста милиона и би трябвало тези фирми да работят". Това обяви представителят на Продължаваме промяната Константин Бачийски пред Нова.

"Никой не казва, че срокът за плащане по сегашните договори е до 31.12. 2022 година, а за дейностите, които са възложени, но не са изпълнени, е до края на 2023 година.

Още по темата
Трябва да има и прецизиране на договорите, за да се разбере къде са отивали в парите - в пътища или в чекмеджета", каза още той.

Бачийски информира, че от ИТН не са подкрепили в правна комисия за плащане при контрол.

"Можем ли да си позволим да платим средства на данъкоплатеца, без да знаем точно как са похарчени парите? Парите ще бъдат платени за работа, която е свършена и при това качествено", категоричен бе Бачийски.

"Всички подписани договора са 53. 50% от свършената работа ще бъде платена веднага. Другите 50% след проверка", заяви той.

Според него има много въпросителни около тези договори.

Относно последните социологически проучвания той смята, че който и да е управлявал в тези сложни времена, щеше да загуби част от доверието на избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
При тези кризи - здравна, икономическа , военна с една дума така не е било никога ,пак сме добре ! За хляба имаме !
7
1
 
2
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Колко проверки още от АДФИ са нужни хза да се докаже че от проверените договори за 4"97 милиарда,няма лев вреда за бюджета или нецелево израсходвани!?Рашков цяла година рие и нищо на мегдана!!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този себори "справедливо" летище Равнец- военно летище, да стане карго.Нека да го попитаме защо му е.Готово летище, построено отдавна, при социализма, продължено при "демокрацията".Президентът е тренирал на него.Защо? Кой ще заплати това на хората, които направиха всичко това? А,бяла риза?
5
6
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Загубеняцците най много обичат да се сравняват с такива дето ги няма. Не бачийски вие губите довери и не можете това вашето е жалко оставка и съд
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върти, сучи, мажи, отлагай, прецакай, закривай - всичко което се асоциира с техущия политически франкенщайн е пагубно за родината, особено от идващи от хора които до вчера са отваряли вратата на колата на Киро.
3
6
 
16
 
! Отговори
перко преди 2 години
Какво доверие, какви 5 лева? С лъжи дойохте с лъжи ще си тръгнете. Кой ще чисти празният обор, който ще оставите?
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами тогава е редно да дадете път на следващите, нали не бяхте като Герб , не ламптите за власт на всяка цена, нали сте можещи в реалния финансов свят .. ?
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не е част! Цялото доверие си замина! Оставка!